Wednesday, November 24, 2010

Sambungan kisah 'mat kool'

Nak tahu kisah selanjutnya tentang stick ais krim 'mat kool'?...pihak nestle bagi respon kepada pertanyaan saya tentang bagaimana hendak menebus basikal tersebut..peraduan tu memang betul tetapi kita harus memadankan stick tersebut dengan satu lagi stick yang mempunyai perkataan yang sama tetapi dengan lambang 'KAWANKU'....jadi maksudnya anda harus dapatkan 'anda menang 1 basikal le run prius tebus sebelum 01/12/2010 MAT KOOL ' dan ''anda menang 1 basikal le run prius tebus sebelum 01/12/2010 KAWANKU '....kalau dah dapat kedua-dua stick ini,bolehlah contact pihak nestle untuk menebus basikal tersebut....

Saturday, November 6, 2010

'MAT KOOL'

HAPPYnya hari ini...awal pagi agak boring juga coz 'black out'..nat tengok tv pun tak dapat...lepas siapkan princess kesayangan ku dengan mandikan dan bagi mereka sarapan..carilah apa-apa kerja yang boleh di buat dan tidak menggunakan electrik...

Buka peti ais,ais semakin cair...puteri sulung ku buka pula freezer..dan ternampak ais krim 'mat kool'..dia pun apa lagi..REZEKI...saya sebenarnya dah lupa akan kewujudan ais krim tu..

kami pun makan lah sama-sama ais krim tu..dah makan 3 bungkus anak saya tiba-tiba bersuara...'mumy,tolong baca apa dia tulis ni?'...umur dia baru 3 tahun,tak reti lagi nak membaca...

Tengok je kat stik ais krim tu..macam tak percaya..'anda menang 1 basikal lerun prius,tebus sebelum 01.12.2010'...macam nak melompat happy...meneng basikal mahal dengan hanya beli ais krim rm3...bestnya....

Nanti saya sambung ye entri ni bila dah dapat basikal tu...( terbayang-bayang rupa bentuk basikal ) tak sabar rasanya.....



Friday, October 15, 2010

MEMORI ' memanah '.....

Hari ini,hari terakhir kami kelab memanah melepaskan geram kepada 'target board'.Sampai hancur target board kami kerjakan......Sedih ada,happy pun ada...sedih berpisah dengan Coach Noni yang baik hati dan sporting dan berpisah dengan 'BOW' dan 'ARROW'.Happy kerana hujung minggu boleh tidur puas-puas,boleh jalan-jalan pergi shopping...
Tengah kawan-kawan sibuk diuji oleh coach...saya pun sibuk juga ambik gambar


Ini lah 'bow' yang selalu kami gunakan setiap hujung minggu ketika latihan memanah..tidak sempat ambik gambar arrow kerana kawan-kawan guna untuk ujian shooting..



Kawan-kawan tengah shoot....dengan aksi masing-masing.Seronok tengok mereka shooting.Ada yang shoot tepat dan ada juga yang shoot ke bukit...



Ini lah coach kami yang sporting tu...dia tengah perhati anak-anak didiknya dan bagi markah.Harap-harap lah coach bagi kami markah yang ok....Bukan calang-calang orangnya,wanita yang gigih dan saya kagum dengan dia....


 
Terima kasih banyak-banyak buat coach kami yang baik hati..dari seorang yang takut untuk pegang alat memanah,sekarang dah jadi pemanah yang baik.Walaupun bukan expert tapi boleh shoot dengan baik...Dulu mula-mula pegang bow..gayat dan takut nak tarik string....ingat balik rasa nak gelak....
Apa-apa pun belum habis lagi perjuangan ni....ada peperiksaan akhir lagi 20 november 2010..wish me luck ye kawan-kawan...